Han kom!!

NU är snön borta ifrån vägen! (även lite gräsmatta)
Skönt nu kan vi åka.

Inget är som väntans tider

Eftersom min snöslunga är trasig så har bett om hjälp att trycka på bort snön som gör att jag inte kommer ut.
hoppas han kommer ikväll

SNÖRÖJARE

Snöröjare vilket underbart jobb ni gör.
Sedan vill jag dizza dom som klagar på snöröjarna förstå att dom inte hinner med en dag som igår hörde en på radion just en sådan som klagade på snöröjningen men i norr där är det skildnad för där hinner dom med.
Då tänkte jag så här dom är vana med snö och tempot är helt annat norr över vilket jag tycker bra ett lungnare tempo
Vi i mellan Sverige behöver lugna ner oss mycket mer och börja gilla läget istället 
En snö kram Tomas

KRIS KATASTROF!

Nej nej nej snöslungan trasig

titta det snöar

Härligt härligt vad det snöar ute idag också men jag tror att katten inte tycker om snön för just nu har hon sprinterlopp i huset det blir så när hon inte varit ute på ett tag, Snart ska vi åka på Gudstjänst Men frågan blir gör du det alltså åker på gudstjänst?

ännu mera snö

inatt kom det mera snö i gråbobacken 17 ljuvligt .
Snart åker vi ner till kyrkan för använda ljudet i den nya kyrkan apropå ljud så tittade på film i cafterian igrå på fredax med det nya ljudet där kan bara säga värsta biokänslan i cafterian.
Tack sontax gå gärna in kolla på deras hemsida sontax.com

Vinter

Visst är det härligt med vinter Jag älskar vinter.
När man får elda i spisen hemma det är mysigt där sprackar knakar om veden så blir en skön värme också
Ikväll är det Fredax kvällens bravader så blir det nog lite degit eftersom vi ska baka till auktionen för Furuf
just nu tror jag att jag ska ut njuta det finna vintervädret.

Torsdag

Det börjar närma sig lunchen egentligen väntar jag på att jag ska åka in till sjukhuset för gympa två gånger veckan bir gympa hos sjukgymnasten. Men är lite kluven idag för att åka pga en liten förkylning men dom sa första gången när jag var där att rinnade näsor kom ont ihalsen stanna hemma så blir det åka in eftersom jag inte har ont i halsen. ch baraa näsan rinner helgen närmas sig med storm steg härligt härligt plus en liten glädje är att igår så hade jag 23 besökare på denna blogg tack för det
kram på er alla

bild av den nya kyrksalen dagen innan invigningen


Nu börjar snarrt livet igen

Nu börjar vi närmare mig en comeback i arbeteslivet ska snart börja arbeta igen inte heltid utan halvtid från och med den 1dec kommer jag att jobba halvtid. Hoppas det kommer att gå bra för mig.

detta är skrivet av Sivert Öholm

Kyrkinvigningen som är ett mirakel

För några månader sedan skulle jag träffa pastorn Lasse Levén i Furuhöjdskyrkan i Alunda, som ligger mellan Uppsala och Östhammar.
Jag anlände till en vacker kyrka, som arkitektoniskt strävade mot skyn. Men när jag parkerade märkte jag att flera tallar och granar intill höll på att fällas.
”Ska det bli större parkeringsplats”, undrade jag, när vi möttes i kyrkporten.
”Nej, vi ska bygga en ny kyrka härintill och den här gamla kyrkan (modernt byggd 1981) ska bli foajé, kyrktorg och kapprum”, berättade pastorn.
”Men det handlar ju om en liten ekumenisk församling på landet”, svarade jag, men pastorn berättade i stället om visionen han fick för fem år sedan.

Förra lördagen stod han där, mitt i den stora kören i alla åldrar, mitt i församlingen, och mitt i en fullsatt ny kyrka och citerade Barack Obamas: ”Yes we can”. Men Levén ville formulera segertalet på ett annat sätt: ”Yes, Lord, You can!”
Sedan talade han om visionen, om arbetet, om glädjen, om vad Gud förverkligat i hans bygd genom människor som ”Herren gett mod och resurser att förverkliga detta”.
Där sitter jag och nyper mig i armen. Jag är ju mitt i en bit kyrkohistoria. Och jag som just läst om alla kyrkor på Upplandsslätten som måste stängas. Kyrkan har inte råd och folk kommer inte. Här inviger de ett projekt för 15 miljoner kronor där nästan allt är betalt. Det går egentligen inte. Det handlar om 240 medlemmar som bygger kyrka, kallar det Rum för liv, och öppnar upp för hela bygden. Det är ett mirakel. Det var kollekten i helgen på 200 000 kronor också.
Lasse Levén förklarade allt så här i invigningstalet.
”Därför inviger vi denna helg detta hus med stor glädje. Vår önskan är att här ska sjuda av det goda livet. Gudstjänster, förbön, lovsång till Herren, den ska ljuda så det hörs ända in i himmelen! Men här ska konserter, föredrag, teater, drama, ja, den goda kulturen frodas, den som ger oss glädje och framtidstro. Här ska människor som är tyngda av sorg, ledsna och bedrövade finna en plats att sörja men också få nytt mod att leva vidare, se och hoppas!
Här ska kärleken mellan oss människor, hjälpsamhet och uppmuntran leva, detta vill Gud...”

Visionen hade nu blivit både praktisk och fysisk. Visst kan man tala om ”Kristendomens återkomst”.
Pastorn, själv med 30 år i församlingen, pekar inte mot numerär församlingstillväxt. Han talar om ”inre växt” att växa i kvalitet, att växa in i sin uppgift, att ha en plats i samhället Alunda och faktiskt mycket längre ut. Jag förstår vad han menar när han berättar om förskolan, om idrottsföreningen, sporthallen, om äldreträffarna, om seniorboendet, om Alphagrupperna. Men jag blir ändå mer övertygad om att församlingen växer när missionsbefallningen blivit praktisk handling i vänförsamlingar som man grundat eller hjälper i Indien,  Estland, Moldavien och Rumänien.
Jag sitter där i kyrkbänken, hör kompgruppen slå hårt på trummorna, ser kören stråla och dramaturgiskt vifta med färggranna sjalar. Glädjen har redan flyttat in i den nya kyrkan. Jag bevittnar ett pågående mirakel och ser en vision i praktiken.

Siewert Öholm

Det nya ljudet!!

Jag börjar verkligen älska det nya ljudet i kyrksalen vilka möjligheter det finns har lekt med ljudet ett par timmar denna vecka vilket är rolig man lär sig mycket då.
 

Så ja

Då var kyrkan invigd mycke kul träffa en massa kompisar ifrån gamla tider såna som har flyttat ifrån Alunda men var med förr i kyrkan.
På skulle jag vittna om det jag har varit med om under hösten men jdet gick inte så bra hade planerat en massa saker att säga men det gick inte för brast näsan på en gång . men så blir det ibland....

titta och lär

http://www.roligaklipp.se/bin-laden-koer-skola,3644.html

Idol 2008

Tro inte att jag är någon som följer idol för det gör jag inte men men lars är bäst kolla och hör ..
http://www.youtube.com/watch?v=KpEZhF6UNt8

En vecka Kvar

Nu börjar de närmas sig mot invigningen av den nya kyrkan .
Hörde v karin att det var över fyrahundra personer som är anmälda till lördags kvällen mycket roligt och det betyder att det blir fler på gudstjänsten på söndagen.
Förresten så kör vi ett rosa tema nu
over and out

RSS 2.0